03 Ekim 2025 Tarihli Resmi Gazete de 10454 Karar Sayılı Yönetmelik ile Camiamızı / Gazilerimizi heycanlandıran bir haber sosyal medyada ve paylaşım gruplarında hızla yayıldı.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/10/20251004-23.pdf İlgili Resmi Gazete Linki
Haberlerde veya paylaşımlarda;
Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdam Edilecekler Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldığı ve Gazilere İkinci iş hakkı verildiği dillendirildi. Aslında Yönetmeliğin düzenlenme amacı tamamen farklı olmasına rağmen biz gördüğümüzü değil bilinçaltımızda ne varsa onun olduğuna inanıyor, okumadan, anlamadan, analiz yapmadan tepkimizi gösteriyoruz. Yapılan haberlerde Gazilerimiz kısa süreli de olsa sevindi. İkinci iş hakkı şu günlerde her ailenin isteği, beklediği bir müjde.
Ama gerçek hayat, uygulamalar, işleyiş ve yayımlanan yönetmelik hiç’te sanıldığı gibi değil.
Yönetmelik ile " Ceza İnfaz Kurumu Müdürü, İnfaz ve Koruma Baş Memuru, İnfaz Koruma Memuru Ünvanlı Ceza İnfaz Koruma Personeli" ne ikinci iş hakkı verilmiş, durum aynı Asker ve Polis Şehit aileleri ile eşitlenmiş, faydalı bir düzenleme yapılmıştır. GAZİLERİMİZE İKİNCİ İŞ HAKKI VERİLMEMİŞTİR. (Konu ile İlgili Açıklamanın Hafta İçinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı veya Bakanlık Tarafından Yapılması Beklenilmektedir.)
Bugün: | 1683 |
Dün: | 1504 |
Toplam: | 1289973 |