Afyonkarahisar’ın Sandıklı Ilçesine Bağlı Yavaşlar Köyü’nden, Malul Gazi Tankçı Uzman çavuş Kadir...
![]() |
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın... |
![]() |
Resmi büyütmek için üzerini tıklayın... |
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul Ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Gazi İsmail Kumartaşlı, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Kumartaşlının mesajında:
18 Mart 1915’in, milletin tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihi olduğunu belirten Başkan Okumuş, “Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir. Türküyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz, Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü nişanesidir. Çanakkale; Bu destanı yazan kahraman milletimizin savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir.
İnsana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale’den göstermiştir. Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik, yalnız Gelibolu’da değil tüm dünya uluslarının gönlünde de abideleşmiştir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonrakilere devretmektir.
Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet; minnet ve şükranla anıyorum.
Afyonkarahisar’ın Sandıklı Ilçesine Bağlı Yavaşlar Köyü’nden, Malul Gazi Tankçı Uzman çavuş Kadir...
Şuhut çobankaya Köyünden 03.10.1993 Tarihinde Bingöl'de çatışma Sonucu Şehit Olan, Şehit p.er mesut Akpinar...
27.06.1990 Tarihinde Şırnak'ta Btö Mensubu Teröristler Ile Girdiği Silâhlı çatışma Sonucu Şehit Olan Dinar İlçemiz, ...
Türkiye’de Bir İlk: “Şehit Künye Bilgi Sistemi” Hayata Geçti Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı Ile Ortaklaşa Ge...
Bugün: | 51 |
Dün: | 151 |
Toplam: | 1205523 |